Iskoristite naše posebne ponude! Odaberite iz naše široke palete laptopa, od modela savršenih za poslovnu upotrebu do vrhunskih gaming laptopa.
min.ba
Nalog
Korpa 0
Akcije Najprodavanije Novo
Refurbished računari

Oprema za video nadzor

Oprema za video nadzor

Kvalitetan sistem video nadzora zahtijeva pažljivo odabran i pouzdan set opreme. Svaka komponenta ima svoju ulogu u osiguravanju učinkovitosti i pouzdanosti cijelog sistema. U nastavku se nalaze ključni elementi koje treba uzeti u obzir prilikom postavljanja video nadzora.

 

Hard diskovi za čuvanje

Kapacitet čuvanja je od izuzetne važnosti za svaki sistem video nadzora. Hard diskovi unutar DVR ili NVR uređaja moraju imati dovoljno kapaciteta za čuvanje snimaka, posebno ako se snima u visokoj rezoluciji. Preporučuje se korištenje specijaliziranih hard diskova dizajniranih za rad 24/7, koji nude veću pouzdanost i dugotrajnost.

 

Kablovi i napajanje

Za žičane sisteme video nadzora, kvalitetni kablovi su neophodni za povezivanje kamera sa DVR/NVR uređajima i napajanjem. Koaksijalni kablovi se koriste za analogne kamere, dok se Ethernet kablovi koriste za IP kamere. Pored kablova, stabilno napajanje je ključno za kontinuiran rad sistema. UPS (neprekidno napajanje) uređaji mogu osigurati rad sistema čak i tokom prekida u napajanju.

Korpa je trenutno prazna. Ubacite proizvode u korpu.
Korpa 0
063 00 04 40 Nalog

Pretraga

t